fbpx

חיתולים רב פעמיים לתינוקות- הדרך שלנו

מה?? מזה??

אז כן, חיתולים רב פעמיים.

חיתול רב פעמי זה בעצם חיתול שהמטרה שלו היא זהה למטרת החיתול החד פעמי, אך השוני זה שאנחנו יכולות להשתמש בו שוב ושוב ושוב. חיתול רב פעמי עשוי ממגוון בדים שונים ולכל בד יש איכויות שונות וגם חסרונות מסויימים. יש מגוון מותגים של חיתולי בד ככה שכל משפחה יכולה למצוא את עצמה מקיימת שגרת החתלה בדרך הטובה לה ביותר  לפי הצרכים, הרצונות והיכולות שלה.

בפוסט הנוכחי אפרט לכם את השגרה שלנו והדרך שלנו עם החיתולים, ותנו לי לגלות לכן כבר בהתחלה, זה קל (רב הזמן), זה נעים, וזה מריח טוב יותר!

אז בואו נתחיל.

 

 

למה לחתל בבד

1.תחושתית:

קודם כל, הסיבה העיקרית מבחינתי זה המגע של הבד על העור. אין לזה תחליף. קודם כל ברור שיותר נעים לשים קרוב לאזור האינטימי שלנו משהו מבד ולא משהו שדומה לתחושת נייר רך/פלסטיק. מי שמשתמשת בתחבושות או תחתונים רב פעמים יודעת את זה מקרוב. כשאני שמה לבת שלי חיתול רב פעמי אני רואה שאין לה כמעט אדמומיות ובטח שלא תפרחת חיתולים, זה משהו שכמעט מעולם לא היה לה, אלא בתקופה שחיתלנו בחד פעמי (עד שהיתה בת חודש), מכאן ההבדל המשמעותי והעיקרי ברור לי- הנוחות של הבת שלי.

**אם יש תפרחת חיתולים אני משתמשת במשחה שאני רוקחת לה בשילוב ליינר שמגן על החיתול.

המשחה: https://mayim-naturalcare.com/product/silky/

2. אקולוגית:

דמיינו לכן שבמקום לזרוק (חישוב מהיר שלי) 5,760 חיתולים חד פעמיים (לפי חישוב של 8 חיתולים ביום למשך שנתיים), אפשר להתקיים שנתיים שלמות על בערך 40 חיתולים רב פעמיים (תלוי בלאי והעדפות אישיות כמובן). ואפילו החיתולים האלו שמחתלים ילד אחד בדרך כלל ממשיכים להיות בשימוש גם עם התינוק הבא או עוברים לחברות/למכירה יד 2. תחשבו איזה חסכון מטורף זה לעולם.

3. כלכלית: 

לחתל בבד מצריך מאיתנו השקעה של בערך 1500 ש”ח בממוצע לשנה (תלוי איזה חיתולים אנחנו אוהבים וממה מורכב הסטאש שלנו), לעומת זאת לחתל בחד פעמי יעלה לנו 2880 לשנה בממוצע (לפי מחיר של שקל לחיתול). ואם את כמוני, שבכל מקרה גם כשאת מחתלת בחד פעמי את מחתלת אורגני, אז ההוצאה מכפילה את עצמה. בנוסף, בגלל שכמעט אין צורך במשחות החתלה (זוכרות- טוסיק חלק כמו תחת של תינוק), נוסף גם לתחום זה חסכון אדיר.

4. ספיגה:

תכלס? החיתולים הרב פעמיים נותנים עבודה (כמו שיבגני אומר) הרבה יותר טובה מחיתול חד פעמי. לעיתים כשלא הספקנו לעמוד בקצב הכביסות בבית אז אנחנו קונים חבילת חיתולים חד פעמיים אורגניים ואז נחשפים למנחי קקי במקומות שונים בגוף, קקי גב כמובן אך קרה לנו גם קקי צוואר אפילו, חחח. ובואו נדבר גם על דליפות, לנו בקושי יש. אני יודעת שיש כאלו שדווקא כן מתמודדים עם ענייני דליפות של חיתולים, לא יודעת מה קורה אצלם ולמה הם משווים את זה, אצלנו חיתולים מחזיקים לילות שלמים של 10 שעות לעיתים בלי החלפת חיתול (כשזה פיפי) ובמקסימום נקום בבוקר ויהיה קצת רטוב על הפיג’מה וזה די הגיוני כי זה פיפי של הבוקר שליבי יונקת המון בשעות האלו מתוך שינה (אנחנו ישנות יחד אז היא פשוט יונקת כפי יכולתה, נכתב נכון לגיל 3-4 חודשים, כיום אין דליפות בכלל). 

5. סטייל:

הצבעים וההדפסים! בואו נדבר על זה, ראית חיתולים רב פעמיים? יש הדפסים משגעים שקולעים לכל הטעמים. חלקים, מקושקשים, חיות, עוגיות, שועלים, עלים, מוטיבים של ים, ועוד ועוד ועוד. אני פשוט עפה על ההדפסים ופעם בכמה זמן אוהבת להתחדש באיזה הדפס חדש ומעניין לליבי.

 

איך מתפעלים את הדבר הזה

עצרי. הפחד הרבה יותר גדול מהמציאות. אני לא אשקר! אנחנו אימהות במשרה מלאה, אולי זה תהינוק הראשון שלנו כמוני ואנחנו עסוקות בכלל בהישרדות של התפקיד החדש הזה (והכיף והמדהים נכון, אך גם מאוד מאתגר). או שאנחנו כבר אימהות לילדים נוספים בבית וזה לא מקל על שגרת הכביסות שלנו. הכביסות הן כן משהו שיש להתמודד איתו, ואם את כמוני שאוהבת שהכל מקופל לך ומסודר ומוכן לשליפה אז כן זה מצריך עבודת הכנה קלה לפני.

אבל היי, לפני שאת מתייאשת תחזרי לקרוא את הסיבות שמניתי הסיבות שמניתי למעלה ותיזכרי שזה בהחלט שוות את המאמץ, חוץ מזה שאני בטוחה שגם יש לך את הסיבות הנוספות שלך.

 

כביסות

 

בקבוצת הפייסבוק המדהימה “סודות חיתולי הבד” יש נהלים מפורטים איך לכבס, באיזה אבקות כביסה להשתמש, האם להוסיף קלגון (מרכך מים) אולא להוסיף קלגון, בהתאם לאזור בו את גרה, ועוד כל מיני דברים מעולים שיעזרו לך לדעת הכל על הכביסות של החיתולי בד. אני עוד התחלתי לחקור על זה בחודש 5 בערך. הייתי יושבת בערבים ופשוט חופרת בקבוצה וקוראת את המידע, כותבת לי, שוכחת ואז חוזרת וקוראת שוב. בפועל, ברגע שהפיצקי שלי נולדה, אימא שלי עשתה את הכביסות הראשונות ככה שלא נאלצת להתמודד עם ההתרגשות/פחד מהדבר, ואז לאט לאט נכנסתי לעניינים והיי, זה בכלל לא מסובך כמו שחשבתי או כמו שזה נראה. אני ויבגני בעלי מתקתקים את זה, הוא שוטף את החיתולים כל ערב, אני עושה לרוב את הכביסות, ולפעמים שכנה שהיא תלמידת בית ספר עוזרת לי עם הכביסות בתשלום, וכך גם ומכינה לי גם את החיתולים וזה בכלל נהדר.

סוגי החתלות

קיימים בעיקרון 3 סוגי חיתולים/החתלות:

1.חיתולי כיס, שזה בעצם חיתול שיש בו כיס, ולכיס הזה מכניסים רפידה, (כמו תחבושת בד עבה) וסוגרים את החיתול עם תיקתקים עם סקוצ’ים.

2.חיתול ALL IN ONE שזה בעצם חיתול שהרפידה מלמעלה כבר מחוברת באופן קבוע לחיתול אך לא בצורת כיס פנימי אלא מחוברת רק בצד אחד של החיתול ומתרוממת.

3. חיתול כיסוי שמשמש כשכבה העליונה מעל בד שקושרים. לגבי הדרך החתלה הזו אני לא כל כך יודעת זה היה נראה לי מסובך אז פשוט לא התעסקתי עם זה.

מזכירה לכן שבאופן כללי בהתחלה עניין ההחתלה בבד נראה מאוד מסובך, בפועל היה לנו ממש פשוט להתרגל לזה ועוד מעט אני אסביר לכן גם למה אני חושבת שזה קרה.

 

הדרך שלנו

בהתחלה הכל נראה לי מסובך, ובנוסף המח לא עובד כל כך טוב בהריון אז לפעמים הייתי קוראת שוב ושוב ולא מבינה מה לעזאזל עושים.

אני חושבת שמה שעבד לטובתי בסופו של דבר היתה ההחלטה שלי להסכים לא להבין הכל, הרי יש מלא סוגי רפידות ושיטות ודברים לדעת, והחלטתי פשוט להתמקד.

ומה זה אומר?

בחרתי את שיטת ההחתלה שנראתה לי הכי נכונה, קלה ומתאימה לנו, שזה החיתולי כיס, והחלטתי לקנות רפידות (הרפידות הן בעצם מה שנכנס לתוך הכיס של החיתול ומגן מהנוזלים) של צ’ארלי בננה כי שמעתי עליהן המון תגובות טובות, וככה בעצם נחסך לי הבלאגן שהרגשתי בראש לגבי כל השפע הקיים.

ללילות קניתי חיתולים שמומלצים ללילה של המותגים בלוברי וגרוביה(החיתולים של גרוביה שיש לנו הם AI1- All in one), וכעבור כמה חודשים של ההחתלה בדרך הזו אני מרגישה שבחרתי בחירות מדוייקות בשביל הצרכים שלנו.

יבגני אחראי על שטיפת החיתולים כל ערב ואני מכבסת אותם (לרוב).

בקצרה אני אספר שהשגרת כביסה של סודות כוללת שטיפה קלה של החיתולים בסוף כל יום, תוך כמה ימים מכבסים את כל החיתולים פעמיים, כביסה ראשונה מקדימה ששוטפת את החיתולים והשניה על כביסה ארוכה של כמה שעות, וזה ממש על רגל אחת, כנסו לקבוצה, היא אש.

לסיכום

אני סופר מרוצה מההחתלה שלנו את ליבי, מבחינתי כאשר אני בוחרת לעצמי רפידות בד לימי הוסת, אין סיבה שאבחר לבת שלי אחרת, במיוחד שזה מגע יומיומי על הגוף. אני מאוד מרוצה מההחתלה בבד ובעיני זה בכלל לא בר השוואה ל”מה יותר קל, לחתל ככה או אחרת” , מבחינתי זו ברירת מחדל, שכמובן בימים עמוסים ונדירים אני מתגברת בחיתולים חד פעמיים, אקולוגים.

 

תודה שקראתן, הגר

יש מישהי שאתן מכירות ותרצה את הידע הזה? אשמח שתעבירו לה וכך תעזרו לה וגם לי.

2 comments

  1. תודה על ההסבר אשמח להמשיך לקרוא
    אני בתחילת הדרך בכל הקשור לתיתולים הרב פעמיים . מה לגבי עלי אקספרס לא ראיתי מישהי שכתבה שקנתה שם ??‍♀️

    1. היי שרון, בכייף!
      יש הרבה מחבדות שמזמינות מאלי אקספרס, חיפוש בקבוצה של “סודות חיתולי הבד” בטוח יניב תוצאות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


תפריט נגישות