fbpx

חמאת שיאה שימושים וידע קדום

חמאת שיאה בעיניי היא תוצר קסום של הטבע ונועדה לשימושים רבים.

אני כותבת את הבלוג הזה בין הבלוגים הראשונים באתר החדש שלי כי חשוב לי שתכירי קסם מופלא שנקרא חמאת שיאה, ואת השימושים והידע הקדום שלה.

כיום מאוד פשוט למצוא חמאת שיאה לקניה ושימוש בבית בין אם באינטרנט, בחנויות פיזיות או קנייה מאנשים פרטיים.

אני רואה ושומעת כל הזמן המלצות רבות לחמאת שיאה לכל דבר שיש לנו בעור, ואני יודעת שאתן משתמשות בה ואוהבות אותה מאוד ובצדק.

על כן החלטתי לעשות לכן סדר, ולהכיר לכן את שלושת סוגי הרמות של החמאות שיאה הקיימות היום בשוק כדי שתוכלו לרכוש את החמאת שיאה הכי איכותית (ולא המדוללת/מעובדת שנפוצה היום בכל פינה) ותדעו בדיוק איזה סוג חמאת שיאה מתאימה לכן.

בסוף הפוסט פינקתי אתכן בטיפים למי חמאת שיאה מתאימה ולאילו שימושים בגוף ובעור תוכלו להיעזר בה.

תהנו!

אובייקט הצילום מונחת על מגש עץ עם רקע בד לבן
אובייקט הצילום מונחת על מגש עץ עם רקע בד לבן

רקע

חמאת השיאה גדלה על עץ מיוחד באפריקה, שהרקע שלו ממש מעניין  וככל שאני כותבת לכן עליו ומרגישה את האנרגיה שלו ממש בא לי להישען עליו ולשים עליו את הראש לחיבוק תומך של עץ.

החמאת שיאה מופקת מליבת אגוזי עץ הMangifolia, שנקרא אצל יילידי המקום גם “עץ החיים” (Karite) והם חווים אותו כעץ מקודש.

עץ הקאריטה גדל באזור המערבי של אפריקה ובסוואנה של מרכז אפריקה. גובהו המקסימלי של עץ הקאריטה נישא ל-15 מטרים. לעץ ענפים איתנים הנושאים את אשכולות האגוזים שבתוכם חמאת השיאה. האגוזים הם בעלי קליפה ירוקה עבה וקשיחה, נותנים הגנה לחומר גלם המופלא בצורה מושלמת. הזמן הטוב ביותר להפיק את חמאת השיאה הוא כאשר העץ מגיע לגיל ה-40 שלו. אורך חייו של העץ המופלא הזה הוא כ200-330 שנה.

גם לכן בא לחבק אותו ממש עכשיו?

יד אוחזת בחומר המדובר

סוגי חמאות שיאה

חמאת שיאה מזוקקת- 

איך נזהה אותה? שונה מאוד מסוגי חמאות השיאה ודווקא היא זו שנמכרת הכי הרבה בחנויות, צבעה לבן בוהק, אין לה ריח והיא בדרך כלל מעורבבת עם עוד שמנים/ ובמקרה הטוב עם שמן קוקס (שמתקשה בטמפ’ של 18 מעלות). חמאת השיאה הזו עוברת חימום עיבוד מסיבי ואני בספק אם נשארו בה התכונות הקסומות של חמאת השיאה המקורית.

חמאת שיאה גולמית אורגנית בכבישה קרה-

(הדוגמנית מהתמונות) פה אנחנו כבר מדברות על סוג של חמאת שיאה שהיא טובה מאד לשימוש החמאת שיאה גולמית, זאת אומרת שהיא נמצאת בצורתה המקורית ולא עברה חימום או תהליכים כפויים, לא נוספו לה חומרים. 

החמאה בצורה הזו עברה עיבוד קל (ללא חימום!) כדי להתאים אותה לשימוש שלנו והחומרים החיונים בה לא נפגעו.

בדרך כלל היא תהיה צהבהבה ויהיה לה ריח עדין אגוזי, קצת מתקתק.

בחרתי אותה לצילומים כי היא הכי יפייפיה מבין כל החמאות.

חמאת שיאה גולמית טהורה אורגנית-

(אפשר למצוא גם לא אורגנית כמובן)- הסוג הכי טוב בעיניי של חמאת שיאה. היא מגיעה בגוון צהבהב ירקרק, יש לה מרקם גרגירי וריח עז חריף (ומדהייים בעיניי), היא דביקה מאוד, קשה וגולמית. אני מאוד אוהבת אותה, אוהבת את הצבע שלה, את המרקם שלה ואת האנרגיה שלה. בשימוש בצורה הגולמית שלה היא לא מתאימה למריחה על העור לדעתי אלא רק אחרי עיבוד קל, עדין שמתחשב בה ובמה שהיא אוהבת. בחמאת שיאה בצורה הזאת הערכים שלה הן בשיאם והיא חומר גלם פלאי של הטבע. 

חמאת שיאה בחתיכות אחת על השניה

איכויות וערכים

לחמאת שיאה (כמובן מדובר על 2 הרמות של החמאת שיאה הגולמית והטהורה) איכויות וערכים רבים ובעלי ערך רב לגוף שלנו, לא סתם היילידים קוראים לעץ שמפיק אותה “עץ החיים”, כי היא ממש נותנת חיים לעור שלנו ואף מחזירה אותו לחיים. בעיניי, יותר מהרכיבים המדהימים שיש בה ומפורטים פה בהמשך, יש לה סגולות אנרגטיות שאי אפשר להגדיר אותם כויטמין או מינרל מסוים ולכן ילידיי המקום קוראים לעץ המנגיפוליה הקסום שמפיק את חמאת השיאה, עץ החיים/קאריטה בשפתם.

איכויות וערכים: 

*ויטמינים: A- תורם לחידוש וריפוי העור, ויטמין E- תורם להתחדשות ייצור הקולגן והאלסטין על העור, F- זה בעצם חומצות שומן שאחראיות לשמור על קרום התא וגם לבנות אותו מחדש שוב ושוב.

בחמאת שיאה יש חלבונים, מינרלים, ו-Antioxidants שתורמים לריפוי העור בעזרת הערכים הטובים שלהם.

בנוסף, החמאת שיאה מאיצה את ריפוי העור על ידי היכולת שלה לספוח מהעור רעלים ולחדש אותו.

צילום תקריב של המגש ועליו חמאת השיאה הצהובה

למי מתאימה

לריפוי מחלות עור כגון: אקזמה, אטופיק דרמטיטיס, סבוריאה, פסוריאזיס. מתאימה לפריחות שונות, גירודים, עקיצות, גירויים, כוויות, יובש בעור, והזנת העור (יש משחה מיוחדת שרקחתי בשם SILK בדיוק לתופעות אלו). לתינוקות: חמאת שיאה מתאימה מאוד לטיפול  בעור התינוק העדין, בתפרחת חיתולים שיש להם לעיתים, יושב, גירויים ואלרגיות ואפילו דומה מבחינה כימית וגם מרקם לורינקס שהוא החומר השומני שמצפה את העובר ברחם. כמה מדהים? עץ החיים כבר אמרנו, לכן גם לתינוקות אני רוקחת משחה מיוחדת על בסיס חמאת שיאה גולמית בשם SILKY שתתן לעור העדין שלהם את כל הטוב הזה.

Pro Aging(טיפוח ויופי): חמאת שיאה היא בסיס נהדר לקרמים הטבעיים שאני רוקחת, היא שומרת על העור, מטפלת ומחייה אותו, מגנה על העור מנזקי מזג אוויר, שמש, מחדשת את מרקם עור הפנים, וגם תומכת בגוף בזמן שינויים של העור כגון הריון ולידה, הורדה או עלייה במשקל, ואפשר לטפל בשיער יבש איתה.

שרירים ופנים הגוף: מקלה על כאבי פרקים, כאבי שרירים ומחלות דלקתיות (כך יכולה להטיב מאוד למשל עם כאבי בטן ומחלות מעי דלקתיות במריחה על הבטן).

צילום מלמעלה של כל אלמנט הצילוםו המגש שלה על רקע סדין סאטן לבן

יצא לך לראות את הקסם של החמאת שיאה בפעולה? מה את הכי אוהבת לעשות איתה? יש לך שאלות? אשמח לענות, תכתבי לי בתגובות

4 comments

  1. איפה קונים סוג טוב של חמאת שיאה? איך יודעים?

    1. היי סיגל, יודעים לפי כל המידע שכתבתי בפוסט. פשוט לשאול את השאלות כמו למשל- מה מקור החמאה, איזה צבע היא, האם היא מזוקקת ועוד. הכל רשום, אם יש לך שאלות נוספות אשמח לענות ?

  2. רקחתי לי משחה ודורדורנט בשניהם היו חמאת שיאה מהסוג האיכותי ושתיהם גרמו לי לרגישות על העור. זאת תופעה מוכרת? (לא היו עוד חומרים זהים ב2 הרגילות השונות חוץ ממנה)

    1. היי אסתר, אני אף פעם לא נתקלתי ברגישות מחמאת שיאה אך זה לא אומר שאין. באיזה חמאה השתמשת ומאיפה קנית אותה? מוזמנת לצרף תמונה של החמאה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


תפריט נגישות