fbpx

מאחורי הקלעים על מוצרים טבעיים לתינוקות

מוצרים טבעיים לתינוקות יכולים להיות ברכה של ממש לתינוק הרך וגם לאם...

האם מתמודדת עם שלל אתגרים ומחפשת פתרונות טובים ובטוחים לתינוק. אני מכירה ביכולתם הרבה של הטבע ואימא אדמה לתת לנו רפואות מדהימות וטבעיות שעושות פלאים עם תינוקות ולכן יש לי ליין למוצרי תינוקות שעוזר לאימהות ותינוקות רבים ברחבי הארץ והעולם כבר 5 שנים.

איזה מוצרים הם טבעיים לתינוקות באמת

בתור אשת מקצוע, אשה אוהבת אדם ואדמה, ואימא, כל פעם שאני רואה מוצר לתינוקות שהוא לא באמת מותאם לתינוקות על פי תפיסתי והידע שלי, נחמץ לי הלב. מאז שהתחלתי לעסוק בתחום הקוסמטיקה הטבעית לטיפוח וטיפול, ולתינוקות בפרט, נחשפתי למידע על החומרים הטובים ביותר לעור התינוק (תנו לי לגלות לכן סוד: כמה שיותר טבעי ופשוט, קרוב למקור ועדין, ככה יותר טוב ובטוח לתינוק שלך).

כואב לי שיש אימהות שפשוט סומכות על הפרסומת, ואינן באמת יודעות מה יש במוצר, באותיות הקטנות, ברשימת הרכיבים הארוכה והמסובכת למי שלא בא מהתחום.

בשביל זה ריכזתי לכן בפוסט הזה, את כל מה שרציתן לדעת מאחורי הקלעים על מוצרים טבעיים לתינוקות מתוך הידע שלי משולב בניסיון שלי מה12 שנים האחרונות כדי להביא לכן את המידע הכי נגיש, ברור, קריא ומובן, כדי שתוכלו לשכלל את הבחירות שלכן ולבחור יותר טוב עבור התינוק שלכן, ותתוודעו לחומרי הגלם המומלצים לטיפול בתינוק שלכן, כולל ניו בורן. וגם לאלו שאינם מומלצים ואף יכולים לגרום נזק.

ילדה בלונדינית עם מעיל ורוד

איך תבחרי מוצרים טבעיים לתינוק?

  1. להעדיף לקנות ממקום שאת מרגישה באינטואיציה האימהית שלך שהוא טוב, בטוח וטהור לתינוק. 
  2. לקנות כמה שיותר קרוב ליד ראשונה: רוקחות טבעיות, המלצות של אנשים קרובים, עסקים קטנים. ככה תמיד תוכלי להתייעץ, לשאול שאלות, לברר לגבי מרכיבים וגם להנות ממוצרי בוטיק איכותיים שלא תמיד נמצא ברשתות הגדולות.
  3. להסתכל על רשימת הרכיבים. (פירוט בהמשך).
  4. לא למהר להתמסר לפרסומים או למה שכתוב על האריזה כגון: “אורגני/טבעי/לתינוקות”. מוצרים מסומנים כטבעיים ומתאימים לתינוקות על אף שאינם מתאימים להם מעצם היותם חזקים מאוד/ עם רכיבים מסרטנים ורעילים/ בעלי סיכויים גבוהים לגרום גירוי לתינוק/ חומרים שאסורים בחשיפה לשמש ועוד.
  5. לא לקבל את מה שאומרים או שכתוב כמובן מאליו ותמיד לבצע מחקר. כשאנחנו אמהות טריות אנחנו בודקות על כל דבר ואז זה משרת אותנו לעתיד עם שאר הילדים וגם מרחיב את הידע וההתבוננות שלנו וזה רק עושה טוב.

רשימת הרכיבים: איך לקרוא אותה?

*לקרוא את רשימת הרכיבים ולהתחיל הכרות ראשונית עם שמות הinci (שמות רשמיים) של חומרי הגלם הטבעיים.

*להסתכל בגוגל על שמות שאנחנו לא מכירות. לפעמים שם שנשמע מוזר יכול להיות דווקא חומר ידידותי, ודווקא שם שנשמע טבעי יכול משהו שהוא לא בטוח לתינוק ולא מומלץ.

*אם משהו לא ברור ברשימת חומרי הגלם ולא מצאת תשובה במקור אחר, לפנות לעסק ולשאול אותו.

*בדרך כלל חומרים שיש בהם מספרים יהיו לא טבעיים (נוצרו במעבדה/כימים).

*חומרים מזיקים(כתבתי פה כמה דוגמאות אך הרשימה ארוכה, כמו שאמרתי, פשוט להיכנס לגוגל ולקרוא, לאט לאט תוכלו לזהות ולהבין מיידית האם זה מוצר שאתן רוצות לשים על התינוקי שלכן):

paraben, Imidsazolidinyl urea, Dea, Fragrance, FD&C/D&C, Polysorbate.

חומרי גלם מומלצים לניו בורן:

ממליצה על חומרים טהורים וטבעיים ככל הניתן, במינונים עדינים מאוד (מאוד!).

*חמאת שיאה אורגנית טהורה (על סוגי החמאות השונות את יכולה לקרוא בבלוג שכתבתי בנושא)

*שמן קלנדולה

*שמן שקדים טהור בכבישה קרה

*שמנים אתרים: קמומיל ולבנדר

אפשר לשלב גם שמנים אחרים כאשר המוצר יעודי לניו בורן ונרקח ממקור שעליו את סומכת או יכולה לוודא איתו שאכן השמנים מתאימים. 

חומרי גלם מומלצים לתינוקות:

מגיל חצי שנה ומעלה ניתן לשלב בהדרגה את כל הנזכרים הנ”ל ועוד מוצרים שונים טבעיים לטיפוח התינוק.

אני אתן כמה הנחיות כלליות שלפיהן תוכלי לבצע בחירה יותר מודעת:

  • זהירות עם שמנים פוטוטוקסיים ממשפחת ההדרים: ברגמוט, לימון ואשכולית בעיקר. שמנים פוטוטוקסיים מגבירים את רגישות העור לקרינת השמש וכך יכולים להיווצר כתמים על העור, כוויות וגירויים שונים.
  • העדיפי שמנים בעלי ריחות עדינים. תחשבי שכאשר התינוק שלך מריח שמן הוא רגיש אליו פי כמה וכמה ממך, הריח כול להיות חזק לו ואפילו להטריד את מנוחתו, לגרום לו לסחרחורת ולהרגשה לא טובה.
  • קראי על השמנים והחומרים לפני הקניה, העדיפי לקנות ממקומות בהם תוכלי לקבל את כל המידע שתרצי.

שמנים מומלצים:

שמן שקדים, שמן קלנדולה, חמאת שיאה, חמאת קקאו (עדיף כאשר משולבת עם חמאת שיאה).

שמנים אתרים מומלצים:

*ורדים, יילאנג יילאנג, נרולי, לבנדר, קמומיל רומאי, הדס (במינון נמוך)

*שמן תפוז ורווינטסרה (לא במגע עם הגוף אלא רק בהרחה)

חומרי גלם טבעיים שאינם מומלצים לתינוקות:

אני מביאה פה את תפיסתי המקצועית – אישית שפיתחתי במהלך השנים ועל סמך הנסיון שלי, כל מי שחושב אחרת ממני אני מכבדת את זה ומברכת אותו.

אוקי, אז נתחיל בכך שהרבה מאיתנו חושבות שאם החומר גלם טבעי אז הוא בהכרח טוב לתינוקות ופה יש טעות. חומר גלם טבעי אומנם מגיע מהטבע אך לא בהכרח יהיה לנו נכון לשימוש על תינוק קטן ורך.

תינוקות הם יצורים רכים ועדינים, מאוד רגישים ועדין לא עטופים במערכות הגנה והסוואה כמו שלנו. כיוצא בזה, חוש הריח שלהם מאוד רגיש ומה שאנחנו נריח כריח חזק הם יריחו בצורה הרבה יותר מוגברת. למי שעוקבת אחרי ומכירה אותי כבר יודעת שכל הליין קוסמטיקה שלי מתבסס על השילוב בין טיפוח טבעי ואיכותי לבין לאיזון רגשי בכל מוצר ומוצר.

אם כך, שמנים אתרים מאזנים ומשפיעים על מערכת הרגש שלנו דרך חוש הריח ולא נרצה לזעזע תינוק קטן ולהציף אותו בריחות ורגשות חזקים עבורו. בנוסף, מערכת העור של התינוק הרך היא עדינה מאוד, וכל דבר קטן יכול לגרום לו לגירוי ועוררות יתר וגם מצב זה נרצה למנוע. עוד דבר, כל חומר שבא במגע על הגוף, ובמיוחד חומרים כמו שמנים אתרים נספגים למערכת הדם, גם שם לא נרצה שהתינוק שלנו יספוג חומרים חזקים עבורו שיכנסו לכל מערכות הגוף דרך הדם ויגרמו לו לחוסר איזון ואף להפרעה מסויימת.

אין מידע זה נועד להפחיד אלא פשוט להביא מודעות ולעורר ידע.

שמנים שאינם מומלצים

שמנים אתרים: אקליפטוס לסוגיו (רדיאטה, גלובולוס ולימוני), אניס, פטיטגרין, ווינטרגרין, ציפורן, הל, וטיבר, שומר, זנגביל, מנטה, מרווה, עשב לימון, לימונית ועוד. 

בפוסט זה ריכזתי לכן את כל המידע שיוביל לבחירה מודעת יותר במוצרים טבעיים לתינוקות,

כתבתי אותו מעומק לבי והוא מאוד יקר לליבי מכיוון שאני מאמינה בחשיבותו. 

לקח לי המון זמן להוציא אותו לאור ואני מקווה שתעשו שימוש משכיל ואוהב בטיפים והמידע שפרשתי בפניכן.

מוזמנות לשתף את הפוסט שיגיע להורים נוספים (באייקונים מתחת פסקה זו) וגם לשאול שאלות בתחתית העמוד.

אוהבת, הגר 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *


תפריט נגישות